Evelien Weijmer

Volwassenen

Tekenen voor volwassenen

Tekenen naar waarneming is tekenen wat je ziet. Tijdens het tekenen ga je steeds meer opmerken en zien. Tijdens de bijeenkomsten leer je hoe je met je ogen en handen een lijn probeert te vangen. De cursus is voor iedereen die plezier heeft in tekenen en voor wie zijn  of haar tekenvaardigheden wil vergroten of oefenen, voor prille beginners en voor gevorderde tekenaars.  Tijdens de lessen teken je in het atelier bijvoorbeeld kleine voorwerpen of stillevens na en kun je experimenteren met verschillende technieken. Daarbij staat een persoonlijke begeleiding bij het opzetten en uitwerken van je tekening bovenaan. Aan het eind van de les vindt er een gezamenlijke nabespreking plaats.

De cursus start met potlood, houtskool en krijt, daarna gaan we ook werken met Oost-Indische inkt, aquarelverf , kleurpotlood of tekeningen uitwerken met eenvoudige druktechnieken en collagetechnieken. Gedurende het seizoen wordt er ook weleens  gewerkt met olieverf of acrylverf.

Dinsdag 29 september 2015 start de cursus tekenen voor volwassenen. Elke dinsdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur (m.u.v. de schoolvakanties) wordt les gegeven in het atelier aan de Kromme Spieringweg 268.

Kosten:  Per bijeenkomst € 12,50  (inclusief teken materiaal). 

 

Atelierbijeenkomsten voor volwassenen

Tekenen en schilderen staan centraal bij deze bijeenkomsten.

Woensdag 30 september 2015 start het nieuwe seizoen. Elke woensdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur (m.u.v. de schoolvakanties) wordt in een kleine groep les gegeven in het atelier aan de Kromme Spieringweg 268.

Kosten: Per bijeenkomst € 12,50  (inclusief tekenmateriaal, maar exclusief schildersmateriaal). 

 

“Werken met Olieverf”

Elke vrijdagochtend kun je met zelf meegebracht materiaal je kennis verdiepen. Aan de hand van opdrachten of door middel van vrij werk ga je aan de slag.

Naast het ontdekken van olieverf komen ook andere aspecten aan bod, zoals basis tekenen, kleurenleer, perspectief en compositie.

Kosten: € 12,50 per keer (exclusief materiaal).       

Datum: met ingang van 25 september 2015 van 9.30 uur tot 12.00 uur (m.u.v. schoolvakanties)