Evelien Weijmer

Evelien Weijmer

 

 

 

 

Evelien Weijmer-Ruizendaal (1966)

Geboren en opgegroeid in Zwanenburg, woont en heeft haar atelier in Vijfhuizen. Kortom, haar leven is nauw verbonden met de Haarlemmermeer.

 

Na een economisch-juridische opleiding aan de HES Amsterdam heeft zij in eerste instantie een aantal jaren op  accountants- en administratiekantoren gewerkt.

In 2002 heeft zij haar hobby tekenen en schilderen een serieuze wending gegeven en is zij gaan studeren aan de Wackers academie. Onder begeleiding van kunstenaars als Bert Osinga, Chiel Vluggen, Rob van der Schoor, Peter Smit en Sam Drukker heeft zij zich ontwikkeld  en in zes jaar toegewerkt naar haar eindexamen expositie in 2012.

Met het diploma op zak geeft zij, naast haar autonome werk, ook  les aan volwassenen en begeleidt zij in haar atelier onder de noemer  van “Kinderatelier” en “Teens art” kinderen bij hun kunstzinnige vorming.

 

In het najaar gaat Evelien starten met de BIK(Beeldend Kunstenaar in de klas) opleiding.

 

In haar galerie zie je schilderijen in olieverf en  tekeningen.

 

Evelien wordt in haar werk geïnspireerd door vorm en door kleur. Hoewel haar onderwerpen zoals de pop in de hoek en de uitgebloeide bos bloemen een gevoel van melancholie kunnen oproepen weet zij door kleur en vorm de schoonheid van het vergankelijke te vangen. Veel glorie is namelijk op haar best als ze aan het vergaan is.  De pop verbergt de mooiste herinnering, de bloem onthult haar mooiste vormen.